Tankefeltterapi

Tankefeltterapi er en let og ofte hurtigtvirkende traumeforløsningsteknik, som hører ind under de nyere energimedicinske behandlingsmetoder.
Metoden er udviklet af psykolog Roger Callahan i USA omkring 1980, og i 2012 er metoden blevet anerkendt af den amerikanske psykologforening som evidensbaseret behandlingsmetode til PTSD og andre angsttilstande.

Man banker blidt på punkter langs med kroppens energibaner, meridianerne. Samtidig fremkalder klienten en traumatisk erindring i bevidstheden, og ved at banke sendes der beroligende impulser ind i den del af hjernen (amygdala), der har med følelser at gøre.

Man fortsætter, indtil der ikke længere opleves ubehag i kroppen ved at tænke på traumet.

Den tidligere belastende erindring lagres herefter igen, nu uden følelsesmæssigt ubehag.

Når der ikke længere opstår fysisk og følelsesmæssigt ubehag ved at tænke på en belastende begivenhed, vil den ikke være styrende i klientens liv, som den ofte har været tidligere

TFT kan kombineres med regression til det første traume i en række af lignende traumer, og i forhold til visse traumer med en metode, hvor man ændrer det billede, der har med traumet at gøre.

Der findes herudover flere nyere energimedicinske behandlingsmetoder, som kan bruges efter behov, dvs metoder, som baserer sig på viden om, at alt er energi, og alt kan derfor i princippet ændres.