Sygdomsbillede

Knuder i brystet.

Hospitaldiagnose: knuden sidder i mælkekanalerne (altså ikke i mælkekirtlerne)

Metasundhed diagnosticerer knuder i mælkekanalerne som resultat af en separations konflikt, der har fundet sin løsning. Separation skal i bredeste forstand forstås som udtryk for adskillelse. Efterfølgende beskrives hvorledes brystets celler reagerer i henholdsvis konfliktfasen og reparations fasen.

Konfliktfasen(angst/frygt for en separation): I mælkegangene/kanalerne forsvinder der celler. Det kan give en let spænding samt lidt/minimal smerte og opdages sjældent. Ydre tegn kan være indfaldne brystvorter,formindsket bryst.Ved længerevarende konflikter kan brystet blive mere og mere indfalden og brystvorten kan trække sig helt ind. Huden kan have nedsat følsomhed.

Reparations fasen: Når separations konflikten har fundet sin løsning stopper cellesvindet og en reparation starter med celleopbygning. Slimhinderne omkring sårene svulmer, og sekretionen kan da ikke få frit afløb. Det giver dannelse af “klumper”, som i opbygnings fasen diagnosticeres som kræft. Brystet kan svulme op og blive rødt, ofte med forøget følsomhed og lidt smerte,spænding og betændelse. I denne fase kan det hjælpe at “malke ud”. Efter helbredelsen kan brystet nu være mere eller mindre hårdt.

Op til 70 % af alle knuder i brystet sidder i mælkekanalerne. Det er kroppens naturlige genopbygning af cellestrukturen, og som sådan ufarlig.

Små knuder = små konflikter, store knuder = store konflikter.

Eksempel på separations konflikter: Et barn flytter på efterskole, en mand drager i krig, forældre skilles og barnet ser ikke mere sin far, ufrivillig skilsmisse, mand udstationeres uventet til grønland, et kæledyr gives væk pga. allergi.